این روزها اگر تصمیم به پیاده روی اربعین ۱۴۰۲ دارید و هنوز کوله سفرتان را جمع نکرده‌اید همراه ما باشید تا وسایل بهداشتی و داروهای مجاز پیاده روی اربعین 1402 را مرور کنیم.

وسایل مورد نیاز برای سفر اربعین چیست؟

سفر اربعین و شرکت در مراسم پیاده روی یک مراسم و یک سفر کاملاً متفاوت با سفرهای دیگری است که داشته اید و لذا مایحتاج شما برای این سفر نیز تا حدود زیادی تفاوت هایی دارد.

در این مقاله به طور کامل لوازم مورد نیاز برای سفر پیاده روی اربعین ۱۴۰۲ را با تاکید بر لوازم لازم و ضروری بهداشتی و داروهای ممنوع و مجاز مورد نیاز در سفر به عراق به شما توضیح می‌دهیم.

مهمترین نکته در سفر اربعین : مهار آفتاب

پرکاربردترین توصیه‌ها برای زائران اربعین 1402 ، صحبت از آفتاب سوختگی است و آفتاب سوختگی سوغات همیشگی مسافران کربلاست.

استفاده از کرم ضد آفتاب بهترین سلاح برای جلوگیری از گرمازدگی و آفتاب سوختگی است.

آقایان اگر قصد دارند در مسیر پیاده روی لباس آستین کوتاه استفاده کنند حتما ساق دست به همراه داشته باشند تا دست‌هایشان آفتاب سوخته نشود. خانم‌ها هم می‌توانند برای جلوگیری از آفتاب سوختگی دست‌هایشان، دستکش نخی به همراه بیاورند.

گذاشتن کلاه و چترهای کم‌جا و تاشو در کوله به شدت توصیه می‌شود. کلاه و چتر در برابر آفتاب از صورت محافظت می‌کند و مانع گرمازدگی می‌شود.

خانم‌های زائر می‌توانند مثل زن‌های عراقی از پوشیه استفاده کنند تا علاوه بر حفظ حجاب، گرمازده نشوند و صورت‌شان آسیب نبیند.

راهنمای انتخاب بهترین کرم ضد آفتاب

۱- کفش مخصوص پیاده روی اربعین

کفش جز یکی از مهم‌ترین وسایل موردنیاز شما در پیاده‌روی اربعین ۱۴۰۲ محسوب می‌شود، اگر کفش مناسبی نداشته باشید باعث تاول می‌شود.

پیشنهاد می‌کنیم از کتونی مناسب و تا حد امکان طبی استفاده کنید. همچنین می‌توانید یک جفت دمپایی راحت همراه‌تان داشته باشید که در حرم از آنها استفاده کنید.

۲- تلفن همراه و شارژر یادتان نرود

نکته مهم و قابل اهمیت در پیاده روی اربعین که بسیاری از زائرین آن را نادیده می‌گیرند، تلفن همراه است. در مسیر پیاده روی نجف تا کربلا به دلیل طولانی بودن مسیر، امکان بوجود آمدن مشکلات سخت افزاری و یا گم شدن گوشی موبایل‌تان وجود دارد.

۳- کوله پشتی مناسب

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که از چمدان یا ساک دستی استفاده نکنید. حتما یک کوله پشتی مناسب و با بندهای پهن تهیه کنید که به ستون فقرات شما آسیبی وارد نکند.

انتخاب کوله مناسب بسیار اهمیت دارد. کوله‌ای که انتخاب می‌شود باید هم سبک باشد و هم جادار. برخی از زائران از کوله‌هایی استفاده می‌کنند که علاوه بر بندهای روی دوش، یک بند برای دور کمر دارد‌. این قابلیت باعث می‌شود فشار کمتری به شانه‌‌ها وارد شود و کوله آویزان نباشد.

بند کوله نباید بسیار محکم یا آویزان باشد. باید مطابق فیزیک  بدن فرد، طولِ بندها تنظیم شود تا باعث افتادگی شانه و خستگی زودرس نشود.کوله ای که انتخاب می‌کنید نه باید خیلی کوچیک باشد و نه خیلی بزرگ! کوله های بزرگ باعث خستگی و گرفتگی عضلات می‌شوند و ادامه مسیر پیاده روی را سخت می‌کنند.

قبل از حرکت بندهای کوله را با نخ و سوزن به کوله کوک بزنید تا محکم شود و در مسیر بندها پاره نشوند.

در هنگام خرید و یا انتخاب کوله حتما به جنس آن توجه داشته باشید کوله‌های برزنتی اگرچه استحکام بیشتری دارند اما روند تعریق شما را افزایش می‌دهند. کوله‌های نخی انتخاب بهتری برای هوای گرم عراق و پیاده‌روی اربعین هستند!

از کیف چرخدار استفاده کنید. می توانید همانجا چرخ دستی تهیه کنید و هر چند نفر کیفتان را روی یک چرخ دستی بگذارید.

۴- نخ و سوزن را فراموش نکنید

سعی کنید که نخ و سوزن هم به همراه داشته باشید که اگر برای بند کوله پشتی‌تان اتفاقی افتاد، بتوانید در سریع‌ترین زمان ممکن برطرف کنید.

۵- پاسپورت و مدارک شناسایی

یکی دیگر از وسایل مورد نیاز اربعین پاسپورت و مدارک شناسایی است.

دقت کنید که پاسپورت شما باید حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد در غیر این صورت باید نسبت به تمدید پاسپورت‌تان اقدام کنید.

۶- لوازم و تجهیزات الکترونیکی

به همراه داشتن گوشی و شارژر بسیار ضروری است.

شما میتوانید از طریق وای فای رایگانی که در اختیارتان در طول مسیر قرار میدهند استفاده کنید.

سیم کارتهای ایرانی گاهی قطع می شدند و اینترنت خوبی نداشتند.

بهتر است سیم کارت عراقی موقت بگیرید و آن را به اندازه ای شارژ کنید که بتوانید اینترنت خریداری کنید.

مبدل برق
هندزفری
پاور بانک

پیاده روی اربعین

پیاده روی اربعین

۷- لباس

دمای هوای عراق حدود ۵۰ درجه است به همین خاطر زائران حتما لباس خنک به همراه داشته باشند. نیازی به لباس گرم نیست. هرچند شب‌ها خنک می‌شود اما خنکی هوا به حدی نیست که نیاز به لباس گرم باشد.

بهتر است لباس های چند منظوره بیاورید. مثلاً لباس زیر گرم که هم در سرما زیر لباس اصلی بپوشید هم به جای زیرپیراهنی یا تیشرت در خوابگاه قابل استفاده است.

جوراب نخی و دستکش (برای محافظت از آفتاب و آلودگی، جوراب حوله ای ضخیم می تواند فشار به پا را در پیاده روی کم کند.)
پارچه نخی روشن مانند چفیه برای پوشاندن سر و صورت در برابر آفتاب به خصوص برای آقایان برای محافظت از سر و گردن (به عنوان خشک کن، کلاه، ماسک گرد و خاک و …)
خانم ها بهتر است از چادرهایی استفاده کنند که امکان حمل کوله پشتی را داشته باشند.
زیرانداز جمع و جور
لباس زیر
شلوار راحتی برای خواب
لباس تمیز اضافه

۸- خوراکی مقوی

نیازی به همراه داشتن غذا یا خوراکی نیست فقط پیشنهاد می‌شود خشکبار مانند انجیر خشک، کشمش و آجیل به همراه داشته باشید.

تنقلات خشک، مقوی و کم وزن مانند توت خشک، مویز، خرما، پسته، آلو خشک، خرمای خشک، آب نبات، انجیر، مغز بادام

لیمو ترش و نمک
نان خشک سبوسدار
شکلات تلخ
عرق کاسنی و خاکشیر یا قرص جوشان او آر اس‌ ors یا پودر او آر اس روز دارو 10 ساشه برای جلوگیری از گرمازدگی
عسل تیوپی

۹- داروهای مجاز سفر اربعین

سعی کنید داروهای ضروری و روزانه (قرص و شیاف استامینوفن، داروی سرماخوردگی، اسهال، استفراغ و معده مثل رانیتدین، از کننده عضلات، قرص های تقویتی و مولتی ویتامین) حتما به همراه داشته باشید.

همچنین پماد و باند کشی برای گرفتگی پا و عضلات هم فراموش نکنید. البته در آنجا ایستگاه‌هایی برای خدمت رسانی وجود دارد اما به همراه داشتن این موارد واقعا لازم است.

اگر پوست حساسی دارید کرم ضد خارش، پماد برای سوختگی، عرق سوز شدن و تاول (مثل کالاندولا یا زینک اکساید یا پودر بچه و کرم ترک پا ) به همراه داشته باشید.

اسپری بینی سدیم کلراید (روزی چند بار برای شستشوی بینی استفاده کنید)

۱۰- وسایل بهداشتی

بخشی از کوله‌تان را به مواد بهداشتی و شوینده اختصاص بدهید. پودرلباسشویی برای شستن لباس‌ها به همراه داشته باشید. مسواک و خمیر دندان ،صابون و شامپو برای استحمام و شستن دست ها در جلوی کوله قرار بدهید. نمک هم می‌تواند برای ضدعفونی به کار بیاید.

اگر از قاشق‌های موکب‌ها استفاده می‌کنید مقداری نمک روی آنها قرار بدهید و با دستمال آن را پاک کنید. یک بسته دستمال کاغذی، پلاستیک فریزر، ماسک، الکل، نخ و سوزن، چند جفت جوراب، کرم مرطوب کننده   و.‌‌.. از وسایلی است که وجود آنها در کوله اربعین مهم و پرکاربرد است.

  • لوازم بهداشتی مانند مسواک، خمیردندان، حوله دست، شانه، دستمال مرطوب، دستمال کاغذی، اسپری ضدعفونی، مرطوب کننده، بالم لب، ضد افتاب، کلاه افتاب گیر، و… را هم فراموش نکنید.
  • شامپو و شوینده برای لباس
  • دستکش یک بار مصرف برای مواقعی که از سرویس های بهداشتی عمومی استفاده می کنید.
  • صابون مایع یا خمیری کوچک که همیشه همراهتان باشد. صابون تیوپی (مشابه خمیر دندان است)
  • ژل یا اسپری ضدعفونی
  • چسب زخم
  • نوار
  • تعدادی کیسه فریزر
  • مام ضد عرق
  • ماسک

گرمازدگی : علائم، پیشگیری و روش های درمان فوری

۱۱ – دعا و زیارت مخصوص اربعین را در گوشی موبایل‌تان به همراه داشته باشید.

۱۲ – ظرف آب که همیشه همراهتان باشد

۱۳ –  لیوان دردار، قاشق، چنگال و چاقوی مسافرتی

۱۴ – کلاه و عینک آفتابی

۱۵ – پول ایرانی و ارز دینار عراقی (بعضی ها پول ایرانی قبول نمی کنند مخصوصاً برخی تاکسی ها)

۱۶ – سایر لوازم

  • چتر سبک
  • کیسه برای نگهداری کفش ها
  • عصا در صورت نیاز
  • دفترچه یادداشت و خودکار
  • نقشه شهرهای عراق
  • مهر و تسبیح
  • دمپایی
  • ناخن گیر
  • نخ شیرینی (چند متر جهت احتیاط برای بستن چیزهای مختلف به درد می خورد.)
  • سنجاق قفلی
  • نخ و سوزن

 چند نکته برای تجهیزات و وسایل مورد نیاز برای پیاده روی اربعین

  • پتو مسافرتی کوچک و سبک یا در صورت توان یک کیسه خواب خیلی سبک و کوچک به همراه داشته باشید.
  • ملحفه نازک برای خواب

سایر نکات

  • نیازی به پول زیادی ندارید فقط کافیست مقداری پول عراقی از صرافی‌ها تهیه نمایید.
  • از انتخاب و استفاده از مسیرهای نشناخته و غیر معمول جدا خودداری کنید.
  • برای پیاده روی از همان مسیر همیشگی نجف تا کربلا استفاده کنید.
  • به هیچ وجه در طول مسیر با عراقی ها بحث سیاسی و مذهبی نکنید.
  • حتی اگر فردی عراقی تلاش داشت سر صحبت را با اختلافات مذهبی و سیاسی با شما باز کند، شما به این صحبت ادامه ندهید و بگویید همه ما زائران و عاشقان امام حسین هستیم و هدفی جز این ندارید.
  • تصور نکنید چون عراقی ها عرب هستند از فارسی چیزی نمی دانند و می توانید هر حرفی بزنید. بسیاری حتی اگر عربی حرف بزنند، فارسی هم متوجه می شوند؛ بنابراین مراقب حرف زدنتان باشید.
  •  اگر خوب برنامه ریزی کنید، در موکب ها و مبیت ها جای برای خواب پیدا می شود. به افرادی که بیرون می مانند پتو داده می شود. البته احتمال گرفتار شدن در سرما وجود دارد. اگر خانواده همراه دارید بیشتر احتیاط کنید.

داروهای مجاز و ممنوع سفر اربعین 1402

زائرانی که مبتلا به بیماری خاص هستند حتما داروهایشان را به همراه نسخه پزشک در کوله‌شان قرار بدهند. به دلیل اینکه بردن برخی داروها به عراق ممنوع است به همراه داشتن نسخه می‌تواند زائران را از پیامدهای منفی این‌کار حفظ کند. از به همراه داشتن داروهای ممنوعه عراق تا حد امکان خودداری کنند تا برای عبور از مرز مشکلی برایشان پیش نیاید.

داروهایی مثل کدئین، مورفین، دیازپام، لورازپام و… که پایه آنها مواد مخدر است جزء داروهای ممنوعه عراق  است.

برخی از زائران اصرار دارند که بدون قرص استامینوفن کدئین مشکل سردردشان حل نمی‌شود و این قرص را در کوله‌شان قرار می‌دهند. اما به همراه داشتن این قرص برای عبور از مرز می‌تواند برایشان دردسرساز باشد. توصیه می‌کنم این دارو را از چادرهای هلال‌احمر مستقر در مسیر تهیه کنند.

وسایل مورد نیاز سفر اربعین با بچه برای زائرانی که با فرزندان خردسال شان به پیاده‌روی اربعین می‌آیند حتما قطره‌هایی که برای بچه‌هایشان استفاده می‌کنند در کوله‌شان قرار دهند. چون گرد و غبار و خاکی که در هوای عراق است می‌تواند آلرژی‌زا باشد توصیه می‌کنم داروهای ضد حساسیت و قطره استریل چشم پایه ثابت کوله‌های زائران باشد. قرص ضد تهوع، قرص اسهال و معده درد، پمادهای سوختگی و… در لیست وسایل زائران اربعین  قرار بگیرد.

وسایل ممنوع در سفر اربعین

  • مواد مخدر یا روانگردان
  • پول زیاد
  • دستگاه بی سیم
  • مواد غذایی فاسد شدنی
  • لوازم به قصد فروش
  • طلا و اشیاء گران قیمت
  • چاقوی بزرگ
  • لپ تاپ و تبلت
  • نیازی به مدارکی مانند شناسنامه و گواهینامه نیست.

در این مقاله لوازم بهداشت فردی، داروها و سایر وسایل مورد نیاز برای پیاده روی اربعین و نکات مهم در این خصوص را به شما به طور کامل بیان کردیم.

یکــــ نکتـــه مــهــم  قرص هزال برای لاغری